ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

151199-krisi

Συνεχίζουν το πλιάτσικο με μπλοκάκια στα σκουπίδια

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πολιτική

Μετά από 8 χρόνια κρίσης, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει γιατί φτάσαμε εδώ!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ

Θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον ποια από αυτά που κάνουμε ως χώρα μας εμποδίζουν να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο, και πώς πρέπει να κάνουμε τα πράγματα στο εξής για να γίνει υποφερτή η ζωή για όλους στη χώρα.
Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να κάνεις κάποιον να καταλάβει οτιδήποτε που δεν τον συμφέρει να καταλάβει…
Παρ’ όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ζημιωθεί από την κρίση. Απλά, μιας σημαντικής μειοψηφίας τα προνόμια προστατεύθηκαν με νύχια και δόντια, ώστε να υποστούν ελάχιστες επιπτώσεις από την κρίση, ενώ πολλές άλλες κατηγορίες Ελλήνων υπέστησαν μεγάλες ως τεράστιες βλάβες για την προστασία αυτών των λίγων.
Είναι σχεδόν αδύνατον να πιστέψει κανείς πως υπάρχει κόσμος που δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Ελληνικός κρατικός μηχανισμός διαχειρίστηκε από το 1981 ως σήμερα, 35 χρόνια επί μέσον όρο €30-€35 δισ. το χρόνο φόρους και ασφαλιστικές εισφορές των πολιτών.
Αυτό ισούται με €1.050 δισεκατομμύρια (€1,05 τρισ.). Συν περίπου €100 δισεκατομμύρια επιδοτήσεων από την ΕΟΚ/ΕΕ από την είσοδό της στην Κοινή Αγορά ως τώρα, συν €320 δισ. που δανείστηκε επιπροσθέτως, συν €100 δισ. που κούρεψε το 2012!
Γενικό Σύνολον: €1.570.000.000.000 ή €1,57 Τρισεκατομμύρια!!
Τα παραπάνω αντιστοιχούν σε €142.727 ή σχεδόν €143 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένα σημερινό Έλληνα, Ελληνίδα, γέρο ή μωρό, άντρα ή γυναίκα, δουλευταρά ή τεμπέλη, έξυπνο ή βλάκα!
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΛΟΙΠΟΝ;
Ή ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ;
Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ;
Διότι τα χρήματα αυτά το Ελληνικό Κράτος τα έκανε κυρίως μισθούς στο δημόσιο και συντάξεις, κατά πολύ υψηλότερες από όσες άντεχε η πραγματική οικονομία της Χώρας, αρκετές αγροτικές επιδοτήσεις, κάποιες ιδιωτικές επιδοτήσεις (ίσως το 50% των επιδοτήσεων της ΕΕ), μερικούς οδικούς άξονες (που όμως τους ξαναπληρώνουμε με τα διόδια), λίγα γήπεδα, ελάχιστες παιδικές χαρές, σχεδόν καμία βιβλιοθήκη της προκοπής, μπόλικες εισαγωγές οπλικών συστημάτων και αρκετές μίζες.

Αφήστε τους άνεργους, τους νέους και τους μπλοκάκηδες να ζήσουν!
Η ανεργία και η έλλειψη εισοδήματος για τα βασικά προς το ζην, είναι τρομερό πράγμα.
Η ψυχολογία ενός ανθρώπου που αδυνατεί να καλύψει ένα νοίκι και ένα φαΐ γι’ αυτόν και την οικογένειά του, είναι πέρα από την αντιληπτική δυνατότητα του μέσου ανθρώπου.
Ειδικά αν αυτή η κατάσταση κρατάει 7-8 χρόνια, η αυτοεκτίμησή του χύνεται στο πάτωμα, και μετά από πολλές αποτυχημένες απεγνωσμένες προσπάθειες να επανέλθει στην πρότερη φυσιολογική του κατάσταση, πέφτει στην κατάθλιψη και την απόγνωση του μηδενικού εισοδήματος, συχνά κάνοντας αυτοκτονικές σκέψεις ή εκδικητικές προς την κοινωνία που του στερεί την αυτοεκτίμηση, με τις αποφάσεις των πολιτικών που εκείνη εκλέγει.
Στα προηγούμενα χρόνια οι παρανοϊκοί φόροι στέρησαν από την ελληνική οικονομία μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην ανεργία, και έρμαια στην ελεημοσύνη (πάντα με γκρίνια) των συγγενών ή φίλων τους.
Αυτά έγιναν στην αρχή προσωρινά, με την ψεύτικη υπόσχεση της τότε κυβέρνησης για την διετή διάρκεια για το Χαράτσι, το Τέλος Επιτηδεύματος και το €1 φόρο στη βενζίνη, αφανίζοντας και ξεπατώνοντας ολόκληρους τομείς της οικονομίας όπως την Οικοδομή με τα 150 επαγγέλματά της, το Αυτοκίνητο με τα άλλα 50 επαγγέλματά του, τις τράπεζες και τους προμηθευτές τους, και πολλούς άλλους τομείς σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Με τα ψέμματα!
Οι άνθρωποι αυτοί, οι 1.200.000 άνεργοι και οι 500.000 που μετανάστευσαν εκτός Ελλάδας, τους οποίους συνειδητά επέλεξε το πολιτικό σύστημα να πετάξει στα σκουπίδια για να μην αγγίξει το πελατειακό δημόσιο, έχουν πιθανώς την ικανότητα να βγάλουν ένα μικρό εισόδημα ώστε να μη ζουν μέσα στην απόλυτη αναξιοπρέπεια.
Όμως το σύστημα έχει στηθεί με τρόπο που να τους το απαγορεύει, αν δεν δώσουν πρώτα μια οκά της σάρκας τους, για να τραφεί το Θηρίο.
Είναι ανεξήγητο το ότι η νομοθεσία για την Μικρο- επιχειρηματικότητα είναι απαγορευτική, σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, χωρίς καμιά προοπτική να υπάρξουν αρκετές θέσεις εργασίας για αυτούς στα επόμενα 15 χρόνια!
Σχεδόν 25% των Ελλήνων και το 60% της νεολαίας είναι χωρίς εργασία, αλλά το ηλίθιο Κράτος βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια σε όποιον είναι σε θέση να δημιουργήσει χωρίς να κλέβει κανέναν, νόμιμα μόνος του ένα μικρό εισόδημα €5.000-€10.000 το χρόνο, ώστε να μην εξαρτάται από τις ελεημοσύνες των συνταξιούχων ή των εργαζόμενων συγγενών του.
Το ηλίθιο ελληνικό Κράτος τον υποχρεώνει να προσλάβει λογιστή, να κρατάει περίπλοκα βιβλία, να ενέχει ρίσκο μελλοντικού φορολογικού ελέγχου και φυλάκισης, ενώ από τα €10.000 απαιτεί να του δώσει ο δύσμοιρος σε φόρους, εισφορές και άλλες πονηρές κρυφές χρεώσεις €9.000 τουλάχιστον!
Αφήστε ΡΕ τους άνεργους, τους νέους και τους μπλοκάκηδες να ζήσουν!!!
Απελευθερώστε ΡΕ την μικρο-επιχειρηματικότητα από όλες τις υποχρεώσεις, και τους φόρους και τις εισφορές όπως στις πολιτισμένες χώρες, για να πάρει μπροστά ο τόπος!
Αλλιώς θα υποστείτε την αντίδραση, εκείνων που τους στερείτε την δυνατότητα επιβίωσης.
Τα αστεία τελειώσανε!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top