ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Untitled-1

Άρση απαίτησης ανάκλησης τροφίμων από τον ΕΦΕΤ

σε Μαύρη Λίστα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι προέβη στην άρση της απαίτησης ανάκλησης / απόσυρσης των τροφίμων τσαγιού Κεϋλάνης και πράσινου τσαγιού Κίνας διότι η παρουσία των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων άνω του επιτρεπόμενου ορίου αφορά στα αποξηραμένα βότανα που καταναλώνονται ως έχουν. Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω τρόφιμα, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως επί της επισήμανσής τους, καταναλώνονται ως αφέψημα και όχι ως έχουν.
Ειδικότερα, πρόκειται για τα ακόλουθα τρόφιμα, τα οποία εισάγονται από τον Συνεταιρισμό «ΑΣΣΜΑ ΣΥΝ. Π.Ε.», Παλλάδος 24-26, Ψυρρή, Αθήνα:
Α) Τσάι Κεϋλάνης, με την εμπορική ονομασία «Κίτρινο Κανάρι Νο1», σε συσκευασία των 250 γρ. και ανάλωση πριν από 31-12-2021 και
Β) Πράσινο Τσάι Κίνας, με την εμπορική ονομασία «GTea The Vert De Chine, Special Gunpowder», σε συσκευασία των 250 γρ. και ανάλωση πριν από 31-12-2020.
Με βάση τα ανωτέρω παύει η ισχύς του δελτίου τύπου που εκδόθηκε στις 29 Μαΐου 2017 με θέμα: Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων «Τσάι Κεϋλάνης» και «Πράσινο Τσάι Κίνας».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να τα καταναλώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως που αναφέρονται στην επισήμανσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top