ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8_

Βαρουφάκης στον «Economist»: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 4%

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει από τα υψηλά ποσοστά του 40% στο 4% «όπως πάει», διατυπώνει σε συνέντευξή του στον «Economist» ο Γιάνης Βαρυφάκης.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει: «Θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω τι θα αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κόμμα δεν έχει μέλλον».
Προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει διότι επιχείρησε να παραβιάσει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, αλλά επειδή προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Επαναλαμβάνει δε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήθελαν καν να συζητήσουν τις «λογικές» προτάσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, διότι «δεν ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους ότι θα μπορούσαν να εκλέξουν μία κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τις δικές της ιδέες».
Σημειώνει επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο Μάριο Ντράγκι θα επέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν η ελληνική κυβέρνηση επέμενε στις θέσεις της, καθώς και ο ίδιος ο διοικητής της ΕΚΤ θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top