ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

kouarteto

Μασκαράδες, Φουκαράδες, Τροϊκάδες

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Ένας-ένας φεύγει ή φεύγουν κατά ζεύγη; Μ’ έχει πιάσει τρέλα με αυτό το πηγαινέλα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (BAR-BAR)

Μιλάω βέβαια για τους τέσσερις σταρ της Τρόικας, την Ντέλια Βελκουλέσκου, τον Ράσμους Ρέφερ, τον Ντέκλαν Κοστέλο και τον Νικόλα Τζιαμαρόλι. Αυτοί είναι οι 4 διαόλοι, αυτοί οι εξαποδώ που ευτυχώς δεν έχουμε κρύο, αλλά μόλις μπήκε το Τριώδιο, μας κάνανε τα τρία δύο. Σε λίγο αρχίζει η Σαρακοστή κι έτσι, τώρα που τελειώνει η Αποκριά, το κρέας θα το βλέπουμε από μακριά. Ευτυχώς, αυτοί οι 4 τροϊκανοί δεν είναι μαλαγάνες κι έτσι δεν θα μας τρώνε τις λαγάνες.
Οι προηγούμενοι τροϊκάδες μας ήταν πολλών αηδών ειδών:
Παλιάτσοι, καπάτσοι απάτσι, ειδικοί στο χαράτσι. Βρωμαίοι Ρωμαίοι και σουμπρέτες Ιουλιέτες. Σέχτες και θεομπαίχτες. Αγάδες φοροφαγάδες. Κομπάρσοι και κομπαρσίτες. Ταρζάν και Τσίτες. Κολόμποι και Κολομπίνες, όλο κόλπα και κομπίνες. Πειρατές και πιερότοι στις ρεμούλες πάντα πρώτοι.
Κι όλοι ήθελαν, σώνει και καλά, αυτοί να κερδίσουν για πάρτη τους την παρτίδα από τη γλυκιά μας πατρίδα.
Τους μισώ, γιατί μας έχουν κόψει τις συντάξεις και το μισθό πιο μισό από το μισό και ήθελαν να μας κόψουν και τον ποπό με μια μεγάλη ψαλίδα. Σαν Σαμψών και Δαλιδά: Εμείς σαν ψώνιο κι αυτοί σαν Ψαλιδά.
Αύριο, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, που δεν θα πας στην Πάτρα τσάτρα-πάτρα, Έλληνά μου παλικαρά μου, δεν θα σε κάνουν εσένα σαράβαλο, αλλά εμείς θα τους κάψουμε με άχτι και θα τους κάνουμε στάχτη μαζί με το βασιλιά Καρνάβαλο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top