p1ach63dgq15nl1bfklkoqtv1phv4_900

«Νηπιαγωγείο» στο Μπανγκλαντές

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Ο χώρος μοιάζει με αίθουσα διάσκεψης Συνόδου Κορυφής, άλλα και με νηπιαγωγείο. Ενήλικες και παιδιά που κινούνται και μιλούν…
Τα όρια παραβιάζονται καθώς οι ανήλικοι-ενήλικες παλινδρομούν ανάμεσα στη φαντασίωση και την πραγματικότητα, στη θολή εικόνα του εαυτού τους και των άλλων, στο παιχνίδι και τη σοβαροφάνεια. Σε αυτή την κατάσταση μεταφέρει το κοινό η παράσταση Νηπιαγωγείο, την οποία παρουσιάζει η ομάδα χορού Αμάλγαμα.
Πρόκειται για ένα έργο που εμπνέεται από τη θεματική «Ενήλικας-Παιδί», τη θεματική του ενήλικα που εμφανίζει ανήλικες συμπεριφορές και υποκινείται από ψυχικούς μηχανισμούς που απαντώνται στα πρώτα χρόνια της ζωής.
Τα εκφραστικά εργαλεία της κίνησης και του λόγου «συνομιλούν» μεταξύ τους, κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έργου, δημιουργώντας μια τρίτη γλώσσα που αφετηρία και μήτρα της έχει το σώμα.
Εμπνευσμένο εν μέρει από τη ρητορική της Άλις Μίλερ στο έργο «Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας», από το «Η κουλτούρα του ναρκισσισμού» του Κρίστοφερ Λας, το «Νάρκισσος ή ο εραστής του εαυτού του» του Ζαν Ζακ Ρουσσώ, αλλά και από άλλες ψυχαναλυτικές και κοινωνικοπολιτικές προσεγγίσεις, το «Νηπιαγωγείο» είναι ένα έργο που στοχεύει στην αφύπνιση διαχρονικών ερωτημάτων σε ό,τι αφορά την πάλη του εαυτού με το Εγώ του.

Σύλληψη – χορογραφία – σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Μαρία Γοργία. Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου, Τίμος Ζέχας, Μυρτώ Δελημιχάλη, Μαρία Γοργία. Κείμενα: Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρία Γοργία. Βοηθός χορογράφου: Μυρτώ Δελημιχάλη. Φωτογραφία: Αγγελική Σβορώνου

Μπανγκλαντές, Χαλκοκονδύλη 35, Αθήνα
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*