ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

deutsche-bank

Η Deutsche Bank θα καταβάλει $95 εκατ. για υπόθεση φοροδιαφυγής

σε Billion

Ποσό ύψους 95 εκατ. δολαριων (90,3 εκατ. ευρώ) συμφώνησε να πληρώσει η Deutsche Bank, προκειμένου να επιλυθεί η υπόθεση της μήνυσης της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία κατηγορεί τη γερμανική τράπεζα για φοροδιαφυγή, μετά από τη χρήση «χρεοκοπημένων» εταιρειών για την απόκρυψη σημαντικών φορολογικών υποχρεώσεων της από την αμερικανική εφορία το 2000. Υπό τους όρους της συμφωνίας που περιγράφονται σε έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, η Deutsche Bank παραδέχθηκε επίσης ότι προσπάθησε να «φορτώσει» στις εταιρείες αυτές τις φορολογικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από την τότε νέα αγορά μεριδίου στην φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb.
Η συμφωνία επιλύει μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε με μήνυση κατά της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014 και με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση επιδίωξε να αποζημιωθεί με 190 εκατομμύρια δολάρια (180,6 εκατ. ευρώ) σε φόρους, πρόστιμα και τόκους. «Είμαστε ευχαριστημένοι που λύνουμε αυτή τη διένεξη και αφήνουμε πίσω μας αυτά τα γεγονότα που έγιναν εδώ και πάνω από 16 χρόνια» δήλωσε η εκπρόσωπος της Deutsche Bank Αμάντα Ουίλιαμς.
Η συμφωνία αποτελεί το πιό πρόσφατο βήμα στην προσπάθεια της τράπεζας να επιλύσει νομικά θέματα τα οποία σε πρόσφατους μήνες έχουν αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών της για το μέλλον της.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top