ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÏËÕÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏÕ (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÓÔÏËÇÓ)

Πρώτα το ψήφισαν και με τα δύο χέρια και τώρα «παρεμβαίνουν»…

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Μήνυμα στον Πρωθυπουργό να δεσμευτεί απολύτως ότι χωρίς ουσιαστική λύση για το χρέος, δεν θα ισχύσουν τα επώδυνα μέτρα, στέλνει με νέα παρέμβασή της η ομάδα «53+». «Η επόμενη ημέρα θα έχει μεγάλες δυσκολίες και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη για το δημόσιο χρέος. Θα χρειαστεί να επαναληφθεί και να είναι απολύτως δεσμευτική η δήλωση ότι χωρίς ουσιαστική λύση για την απομείωση του χρέους δεν υπάρχουν μέτρα, δεν ισχύουν τα επώδυνα μέτρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά η κίνηση των «53» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Η ισχυρότερη εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά αλλαγές επίσης σε πολιτικές που ασκούνται αλλά και σε πρόσωπα. «Χρειάζεται, συνολική αριστερή στροφή. (…) Είναι απαραίτητο, ένα πολιτικό σχέδιο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» το οποίο θα περιλαμβάνει «αξιολόγηση και αναπροσανατολισμό σε πολιτικές και πρόσωπα».
Παράλληλα, η ομάδα «53+» – ηγετικό στέλεχος της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – ψέγει βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που κράτησαν στη Βουλή, πανηγυρίζοντας, συγκρίνοντας μνημόνια και περιγράφοντας success story.
Στον αντίποδα, όπως παρατηρούν «σωστά έπραξαν αρκετοί υπουργοί αλλά και βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ που στις ομιλίες τους στη Βουλή όχι μόνο δεν πανηγύριζαν για όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο της 2ης αξιολόγησης, αλλά τόνιζαν ταυτόχρονα ότι επιστρέφονται τα κελεύσματα περί ιδιοκτησίας του μνημονίου.
Σωστά, επίσης, απέφυγαν το success story, τη σύγκριση μνημονίων, την αφήγηση για ξέφωτα που οσονούπω θα δούμε. Μετρημένα λόγια από αριστερή σκοπιά, με τον αναγκαίο αναστοχασμό, με στοιχεία αυτοκριτικής, με τη γενναιότητα παραδοχής λαθών, με επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας ολόκληρος κόσμος».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top