ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

honda

Honda και FCA ανακαλούν 4,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα

σε Κόσμος/Μαύρη Λίστα

Σε ανάκληση- μαμούθ, 4,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε όλο τον πλανήτη (1,2 εκατομμύρια από αυτά αφορούν την Ευρώπη), θα προχωρήσουν η Honda και η Fiat Chrysler. Η ανάκληση, θα γίνει από την Continental Automotive Systems, θυγατρική της Continental AG στη Γερμανία, λόγω πιθανών προβλημάτων στους αερόσακους που κατασκευάζει. Η ανάκληση θα επηρρεάσει τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το 2007 ως το 2015.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα μοντέλα της FCA που θα επηρρεαστούν από την ανάκληση, ενώ για τη Honda, στην Ευρώπη, φαίνεται πως οδεύουν προς ανάκληση:
– CR-V (2007-2011 MY)
– CR-Z (2011-2015 MY)
– Jazz (2009-2014 MY)
– Insight (2010-2014 MY)

Η ανάκληση αφορά το μηχανισμό ανοίγματος του αερόσακου οδηγού, ο οποιός, μετά από καιρό, είναι πιθανό να παρουσιάσει αλλοιώσεις που οδηγούν σε άνοιγμα του αερόσακου με μεγαλύτερη πίεση από την προγραμματισμένη. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα και τραυματισμοί. Η ανάκληση της Continental έρχεται… κολλητά σε αυτή της ιαπωνικής -και ανταγωνίστριάς της- Takata, η οποια ανακάλεσε 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, λόγω ακούσιας ενεργοποίησης του αερόσακου. Ήδη, η Honda διαρρέει ότι έχει αρχίσει να συντάσσει τις επιστολές ανάκλησης προς τους ιδιοκτήτες, επισημαίνοντας ωστόσο, πως θα αλλαχθούν οι μηχανισμοί που είναι ελαττωματικοί.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Κόσμος

Go to Top