ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Άννα Αργυρού: Ήρθε η ώρα της αναγνώρισης των δημιουργών

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Κατά πόσο οι δημιουργοί τραγουδιών που έχουμε όλοι αγαπήσει έχουν λάβει την αναγνώριση που τους αξίζει; Πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει τα… ψιλά γράμματα στους συντελεστές μιας δισκογραφικής δουλειάς ακόμη και καταξιωμένων ερμηνευτών;
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Άννα Αργυρού η οποία ξεκίνησε ως στιχουργός. Συνεργάστηκε με τον μεγάλο συνθέτη Μάριο Τόκα και τους στίχους της τραγούδησαν μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως Τόλης Βοσκόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Πάριος, Πασχάλης Τερζής, Αλέκα Κανελίδου, Κατερίνα Κούκα και Στέλιος Διονυσίου.
Ήταν παρούσα στις δεκάδες απονομές χρυσών και πλατινένιων δίσκων των καταξιωμένων ερμηνευτών.
Στη συνέχεια πέρασε στη σύνθεση με την πρώτη της δημιουργία, τη μελωδία του «Τανγκό της Ζωής», να αποσπά το θαυμασμό του αξέχαστου Μάριου Τόκα.
Οι δημιουργοί τις περισσότερες φορές, όπως μας λέει η Άννα Αργυρού, αδικούνται και δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, όπως πιστεύει και τονίζει, αν έχουν διάρκεια και ποιότητα στο έργο τους, ανάλογα και με την προσωπικότητα τους, θα αναδειχθούν και εκείνοι μέσα από τις δημιουργίες τους.
Κάπως έτσι ορμώμενη και έχοντας δεκάδες τραγούδια αποφάσισε να περάσει στην «πρώτη γραμμή» με την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά, όπου όχι μόνο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, αλλά και ερμηνεύει κάποια από τα αγαπημένα της τραγούδια σε μια, όπως και ίδια μας λέει, κατάθεση ψυχής.
Η έμπνευση ξεκίνησε από ένα τανγκό που έγραψε για τον πρώτο χορό του ζευγαριού στο γάμο του γιου της, το οποίο αγαπήθηκε και χορεύτηκε και το οποίο χάρισε το όνομα του σε ολόκληρο το άλμπουμ: «Το Τανγκό της Ζωής».
Η παρθενική της δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει συνθέσεις που ακροβατούν μεταξύ του τανγκό, του παλιού λαϊκού και του έντεχνου.
Η Άννα Αργυρού εμπλουτίζει το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι με μια ανθολογία συνθέσεων που, σε συνδυασμό με την ενορχήστρωση και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Κώστα Αναδιώτη, ταξιδεύουν τον ακροατή σε τόπους εξωτικούς και δημιουργούν μια γλυκιά αίσθηση
νοσταλγίας και φρεσκάδας
Τόλμησε, όπως μας λέει, στο πρώτο της άλμπουμ να εκφραστεί αυθεντικά με το δικό της τρόπο, να δείξει δείγματα της δουλειάς της που αγαπά πολύ, προκειμένου να ακουστούν και ενδεχομένως να θελήσουν να ερμηνεύσουν άλλοι καλλιτέχνες.
Αυτός βασικά είναι και ο στόχος της, να δώσει, όπως λέει, τραγούδια της σε άξιους ερμηνευτές αλλά και στίχους της σε συνθέτες. Παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας μιας ποιητικής συλλογής, ενώ, όπως αποκαλύπτει, έχει στο συρτάρι της ακυκλοφόρητα τραγούδια σε στίχους δικούς της και μουσική του Μάριου Τόκα, τα οποία, αν προκύψει, θα ήθελε στο μέλλον να βοηθήσει να γίνουν γνωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top