ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

jim-click-ford-performance-1

Συλλογή κλασικών Ford βγαίνει στο «σφυρί»

σε Ευκαιρίες

Ο συλλέκτης Jim Click, dealer της Ford στην Αριζόνα, βγάζει σε δημοπρασία στο Monterey, στην California, μέσω του οίκου RM Sotheby’s την πολύτιμή συλλογή του.
Από τα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν ξεχωρίζει ένα από τα 31 πρωτότυπα αυθεντικά Ford GT πρώτης γενιάς. Το αυτοκίνητο δεν είχε τρέξει σε αγώνες όταν ήταν καινούργιο. Είχε ζήσει τα νιάτα του μάλλον άδοξα, είχε χρησιμοποιηθεί για προωθητικούς σκοπούς και είχε περιοδεύσει σε πολλές από τις εκθέσεις της Ford εκείνη την εποχή. Αντίθετα, ένα άλλο από τα διαμάντια της συλλογής, μια Shelby Cobra του 1964, με αριθμό σασί CSX 2473 είναι ένα από τα πλέον μπαρουτοκαπνισμένα κομμάτια που φτιάχτηκαν. Πουλήθηκε σε έναν υπάλληλο της εταιρείας και είχε αγωνιστεί στις κατηγορίες Production A και Production B της SCCA (Sports Car Club of America).

jim-click-ford-performance-2
Στην συλλογή περιλαμβάνονται επίσης άλλη μία Shelby Cobra του 1964 και μία τριάδα Ford Mustang, μία από τις οποίες με αγωνιστικό παρελθόν. Στο σύνολό της η συλλογή μπορεί να πουληθεί μέχρι και $4 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμά ο οίκος RM Sotheby’s που κάνει την δημοπρασία, στο Monterey, στην California. Αλλά τα αυτοκίνητα διατίθενται και μεμονωμένα και όχι απαραίτητα ως συλλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top