ieronimos_mitsotakis-ok

Προσπάθειες να αποκατασταθούν οι σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις Εκκλησίας και κυβέρνησης μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο, οι εξελίξεις φαίνεται να δείχνουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή μίλησε στο LIVE NEWS για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ύστερα απ’ όλη την «κρίση» που ξέσπασε μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ συζητήθηκε και μία ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.
Το τηλεφώνημα της ΠτΔ με τον Αρχιεπίσκοπο

Πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ωστόσο, το τηλεφώνημα αυτό, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, έγινε πριν από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου αποφασίστηκε πως η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί σε στενό κύκλο στη Μονή Πετράκη. Όπως είπε η δημοσιογράφος, η ΠτΔ δεν θα παρευρεθεί στη Μονή Πετράκη ούτε σε κάποιον άλλο ναό.

Την 25η Μαρτίου θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, η ΠτΔ θα πάει στη Μητρόπολη, θα καταθέσει στεφάνι και θα πάει στην παρέλαση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*