ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4336fabbfd1f1e52b6f756f9ce9f67b2_XL

Στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

σε Ελλάδα/Πολιτική

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα γίνει στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.

O Έλληνας πρωθυπουργός θα πάει στις ΗΠΑ προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Πληροφορίες αναφέρουν οι δύο πλευρές ήταν προγραμματισμένο να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση για την προαναγγελία του ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σήμερα στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αποκάλυψε την ημερομηνία του ταξιδιού.

Την Τρίτη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς ποιον προτιμά, τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός, θα σεβαστούμε την επιλογή του προφανώς. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες στις οποίες έχουν μπει, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος».

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως μεταξύ άλλων τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Ακόμα, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι αναβλήθηκε και είχε τοποθετηθεί χρονικά για κάποια στιγμή μετά την 25η Μαρτίου.

Κυβερνητικές πηγές για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Δεν έχουμε λάβει καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία

Την ίδια ώρα, Κυβερνητικές πηγές σχετικά με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αναφέρουν τα εξής: “Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία”.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top