431509620_8090119297670013_6486281243422995988_n

Το ελληνικό κόλπο για εύκολο παρκάρισμα στους δρόμους

σε Μαύρη Λίστα

Τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης έχουν βρει ορισμένοι οδηγοί που έχουν στην κατοχή τους λιλιπούτεια αυτοκίνητα. Τεράστια είναι η υπομονή που πρέπει να έχουν οι οδηγοί κατά την αναζήτηση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης στους περισσότερους δρόμους της πρωτεύουσας, μιας και το οδικό δίκτυο είναι κορεσμένο από αυτοκίνητα. Λίγο πιο τυχεροί είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο πόλης, το οποίο μπορούν να το στριμώξουν σε θέσεις τις οποίες ο οδηγός ενός μεγαλύτερου μοντέλου θα τις απέρριπτε με την πρώτη ματιά.

Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που ακόμα και για τα μικρότερα αυτοκίνητα της αγοράς (βλ. smart) η στάθμευση αποτελεί μια εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες.

Μία λύση που επιλέγεται είναι αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες (σ.σ. τις αντλήσαμε από την ομάδα «Είμαι Ελληναράς, Παρκάρω όπου γουστάρω» στο fb). Ορισμένοι οδηγοί αποφασίζουν να βάλουν τέλος στην επίπονη αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης, παρκάροντας το λιλιπούτειο αυτοκίνητό τους κάθετα στον δρόμο.

417547960_990722665802741_1602407229497708597_n

Πρόκειται για μια εικόνα που μόνο σπάνια δεν βλέπουμε στο οδικό δίκτυο, με τους πολέμιους αυτής της πρακτικής να καταφεύγουν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παρ. 6 άρθρο 34 «Στάση και στάθμευση», όπου αναφέρεται ότι «τα οχήματα που βρίσκονται σε στάση ή στάθμευση, επιβάλλεται να τοποθετούνται παράλληλα με την οριογραμμή του οδοστρώματος» και τους υποστηρικτές να επισημαίνουν ότι το όχημα δεν καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του οδοστρώματος, και ως εκ τούτου δεν αποτελεί τροχοπέδη στη διέλευση των αυτοκινήτων.

Ανεξαρτήτα από το «στρατόπεδο» στο οποίο ανήκει κανείς, άπαντες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα λίγα επιπλέον εκατοστά δρόμου που καταλαμβάνει ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο, ακόμα και αν δεν εμποδίζουν τη διέλευση των ΙΧ, μπορεί να στερήσουν πολύτιμο ζωτικό χώρο από ένα αστικό λεωφορείο ή ένα απορριμματοφόρο.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως ορίζεται στην παράγραφο 8 του άρθρου 34 του KOK, η Τροχαία μπορεί να επιστρατεύσει γερανοφόρο, δρομολογώντας τη μεταφορά του οχήματος.

Η μεταφορά του οχήματος γίνεται με κατάλληλα τεχνικά μέσα -αποκλειομένης της παραβίασης των θυρών του οχήματος- σε σταθμό αυτοκινήτων ή άλλο κατάλληλο χώρο, αφού ληφθούν μέτρα για την αποτροπή υλικών ζημιών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*