ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ ÍÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÑÔ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ (2ç ÇÌÅÑÁ)(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Βαγενά: Αντί για το ΕΚΑΣ, κόψτε από βουλευτές και υψηλόμισθους του Δημοσίου…

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Ισοδύναμο μέτρο για το ΕΚΑΣ που έχασαν οι 100.000 συνταξιούχοι ζητεί η Άννα Βαγενά από τον πρωθυπουργό, προτείνοντας να μειωθούν οι μισθοί όλων όσοι αμείβονται από το Δημόσιο με ποσά άνω των 2.000 ευρώ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, σημειώνει ότι είναι προτιμότερο, από το να έχουν απώλειες οι χαμηλοσυνταξιούχοι, να μειωθούν -ως ισοδύναμο- αναλογικά οι μισθοί υψηλόμισθων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, των υπουργών και των δικαστικών. Πιο αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:
Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.
Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.
Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top