ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

HǍ`- ŋˇ͏ÁˋɊϠ֏яՍ Őɗʼnч́ԉʏԇԁӠʁɠʁɍϔόɁӊ(EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Παπαδημητρίου-Τσιρώνης γράφουν «ιστορία»…

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, παρότι οι συνέπειες της υπερφορολόγησης είναι εμφανείς στην οικονομία, δύο μέλη της κυβέρνησης υποστηρίζουν το αντίθετο!
Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε σε ομιλία του, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου!
Στην ίδια κατεύθυνση, αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη στον Σκάι ότι είναι «παραμύθι» η σύνδεση των επενδύσεων με την μείωση της φορολόγησης!
Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε πάντως αργότερα, σε δήλωσή του, ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκαν όσα δήλωσε είναι διαστροφή του νοήματος της ομιλίας του. Δήλωσε συγκεκριμένα:
«Η αποσπασματική αναφορά σε μέρος του λόγου μου στην ΕΕΔΕ με τίτλους του είδους “H αύξηση της φορολογίας δεν πλήττει την ανταγωνιστικότητα”, μοναδικό σκοπό έχει την διαστροφή ενός απλού μηνύματος που θέλησα να περάσω. Ότι δηλαδή ναι μεν το επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα είναι υψηλό και γι’ αυτό ακριβώς στόχος μας είναι να το μειώσουμε μόλις πετύχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, όμως δεν αποτελεί τον καταλυτικό παράγοντα της καταστροφής της εθνικής ανταγωνιστικότητας που η αξιωματική αντιπολίτευση προβάλλει με αποτέλεσμα να έχει αναγορεύσει την μείωση της φορολογίας σε σημαία του προγράμματος της για την ανάκαμψη της οικονομίας».
Όταν λοιπόν δήλωσα μεταξύ άλλων: «Να σημειωθεί πως η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα δεν την καθιστά λιγότερο ανταγωνιστική από τις χώρες-μέλη αντίστοιχου επιπέδου ανάπτυξης”, αυτό που εννοούσα ήταν πως χώρες-μέλη ανάλογου επιπέδου ανάπτυξης και προβλημάτων όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία ή ακόμη και η Ιταλία, επιβαρύνονται λίγο-πολύ από ανάλογα επίπεδα φορολογίας χωρίς αυτό να κρίνει την ανταγωνιστικότητά τους».
Τώρα, αν εσείς καταλάβατε τι εννούσε…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top