ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

44-1--11-thumb-large_

Η Γιάννα Ολυμπιάνα στους Ολυμπιακούς του Ρίο*

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, που έκανε θαύματα στους ένδοξους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχα την τύχη να γνωριστώ και να κερδίσω τη συμπάθειά της, τόσο που να μη χρησιμοποιώ το επίθετό της, αλλά να την αποκαλώ «Γιάννα Ολυμπιάνα»…

ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (BAR-BAR)

Δυστυχώς, μετά ακολούθησαν μέρες αποφράδες, με γεγονότα απρόοπτα, που την ανάγκασαν να αφήσει το παλάτι της στην Αθήνα και να μένει τώρα στην Ελβετία, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Εκεί επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής είναι ένας υπέροχος Βραζιλιάνος, ο Κάρλος Αρθούρ Νούζμαν, σταρ του βόλεϊ, που είχε εκπροσωπήσει τη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964. Και τώρα θα εκπλαγείτε: Μη με ρωτήσετε γιατί και πώς, αλλά είναι γεγονός ότι κάλεσε τη Γιάννα Ολυμπιάνα στο Ρίο το καλοκαίρι.
Η Βραζιλία έχει πρόσφατη την εμπειρία του Μουντιάλ και κατά συνέπεια είναι έτοιμη για μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Η χώρα του καφέ έχει την τιμή να γίνει η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που φιλοξενεί τη διοργάνωση και μάλιστα το 80% των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι ήδη έτοιμες, κάτι που ελάχιστες πόλεις κατάφεραν στην πρόσφατη ιστορία των αγώνων, σύμφωνα με τον Κάρλος Νούζμαν.
Η γιορτή θα αρχίσει στις 5 Αυγούστου του 2016, όταν η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα φωτίσει τον ουρανό του σταδίου Μαρακανά και η σημαία με τους πέντε κύκλους θα κυματίσει στην οροφή του σταδίου. Και δεν είναι απίθανο να είναι εκεί και η Γιάννα Ολυμπιάνα.
Αχ, πώς θα ήθελα να ήμουν κι εγώ μαζί της…
* Πρωταπριλιά προχθές… Κι έτσι φαντάστηκα όλη αυτή την ιστορία, που θα μπορούσε να είναι και αληθινή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top