ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ferrari_166mm_auctionned_by_rm_sothebys_amelia_island_opening_631_355

Σε δημοπρασία μία από τις πρώτες Ferrari που κατασκευάστηκαν

σε Ευκαιρίες

Σε δημοπρασία μια από τις πρώτες Ferrari που κατασκευάστηκαν
Εάν θα θέλατε να πάτε πολύ πίσω, στις ρίζες της ιταλικής εταιρείας, τότε δεν υπάρχει κάτι παλιότερο από την 166. Και ένα σπάνιο όσο και υπέροχο κομμάτι από την γκάμα της πρώτης Ferrari βγαίνει σε δημοπρασία.
Για να πούμε την αλήθεια όμως, η 166 τεχνικά δεν ήταν η πρώτη Ferrari. Η τιμή ανήκει στην 125S, αλλά αυτή ήταν ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής, καθώς ο Γέρος κατασκεύασε μόλις δύο κομμάτια. Η 166 ακολούθησε αμέσως μετά και ήταν σχετικά μαζικής παραγωγής για την τότε βιοτεχνία, καθώς έφτασε τα 39 κομμάτια. Κάτω από το πέτσωμα, μοιραζόταν με την 125S το σωληνωτό πλαίσιο που σχεδίασε ο Aurelio Lampredi και τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τον άκαμπτο άξονα πίσω. To μοτέρ ήταν ένα δίλιτρο V12 του Gioacchino Colombo, με έναν εκκεντροφόρο σε κάθε πλευρά και από ένα έως τρία καρμπιρατέρ. Η ισχύς κυμαινόταν από τους 112 έως 142 PS.
Η 166 που δημοπρατείται εδώ και βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μοντέλο του 1950, δηλαδή δύο χρόνια ύστερα από την ίδρυση της εταιρείας. Πρόκειται για το Νο 27 από τις 32 166ΜΜ που κατασκευάστηκαν –ονομασία που πήραν λόγω του ρόλου τους στο Mille Miglia- και μία από τι τελευταίες με αμάξωμα από την Carozzeria Touring σε σχέδιο του Carlo Anderloni.
Το σασί είναι το #0058 Μ που αγωνίστηκε δύο φορές στον εθνικό αγώνα αντοχής και σε ένα αριθμό άλλων αγώνων σε Ευρώπη και Αμερική. Επί μια 20ετία βρισκόταν στα χέρια του Ed Gilbertson, επικεφαλής κριτή του Ferrari Club of America, αποσπώντας το Hans Tanner Trophy στο Pebble Beach το 1979 και αμέτρητα Πλατινένια βραβεία σε διοργανώσεις όπως το Cavallino Classic και το Concorso Italiano.
«Πέρα από την καταγωγής της» αναφέρει ο δημοπράτης, «η σφοδρή επιθυμία που δημιουργεί έγκειται στην απίστευτη καθαρότητα και αυθεντικότητά του αυτοκινήτου». Αυτό το σχεδόν πρωτότυπο κομμάτι, σε άψογη κατάσταση και πιστοποιημένο από το τμήμα Ferrari Classiche είναι η τελευταία προσθήκη στα lots του οίκου RM Sotheby’s για τη δημοπρασία του Amelia Island. Η δε εκτιμώμενη τιμή πλειοδοσίας, σύμφωνα με το δημοπράτη, θα κυμανθεί από οκτώ έως δέκα εκατομμύρια δολάρια. Δείτε την στις φωτογραφίες, απαθανατισμένη από τον Patrick Ernzen για τον οίκο RM Sotheby’s.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top