ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

6140030-scaled-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Αντιδρούν μόνο οι «συνδικαλιστές με ωράριο»

σε Ελλάδα/Υγεία

«Με τα απογευματινά χειρουργεία δώσαμε τη δυνατότητα στον ασθενή που περιμένει να μην πληρώσει πενταπλάσια σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά να κάνει με κόστος στο ένα πέμπτο την επέμβαση στον γιατρό και στο δημόσιο νοσοκομείο που ο ίδιος ήθελε. Μας κατηγορούν γι’ αυτό; Όποιος είναι κατά των απογευματινών χειρουργείων είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι το αντίθετο, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το απόγευμα της Τρίτης 12/03.

Ο κ. Γεωργιάδης, πριν απαντήσει σε ερωτήματα, αναφέρθηκε στην υπόθεση του καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε στην Κρήτη, σύμφωνα με καταγγελία συγγενών του, επειδή περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα φάρμακο για να μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία του.

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα καρκινοπαθούς. Είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός, που μας θέτει προ των ευθυνών μας, όχι τόσο για το θέμα του φαρμάκου, που ακούστηκε, το οποίο είχε λυθεί, όσο ως προς την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που μαθαίνουν ξαφνικά ότι έχουν καρκίνο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι «η καθυστέρηση στο φάρμακο δεν ήταν πάνω από μία εβδομάδα. Το πρώτο ραντεβού για τη θεραπεία του δεν κλείστηκε χθες-προχθές, το πρώτο ραντεβού ήταν 4 Μαρτίου, στο οποίο δεν προσήλθε. Υποθέτω, ήταν ήδη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γι’ αυτό δεν πήγε στο ραντεβού, το υποθέτω μόνο, ότι έμαθε ξαφνικά ότι πάσχει από καρκίνο και επιθετικής μορφής και αυτό τον κατέβαλε».

«Το φάρμακο ήταν σε έλλειψη, με παρέμβασή μου έκανε έκτακτη εισαγωγή ο εισαγωγέας 60.000 φιαλιδίων και δεν υπάρχει έλλειψη, το ξέρουν αυτό οι καρκινοπαθείς. Υπάρχει πρόβλημα με το φάρμακο, το σύστημα θα έπρεπε να λειτουργεί περισσότερο αυτόματα, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήταν πρόβλημα το φάρμακο, βρέθηκε μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top